Menü
Bezár

Rólunk

Kezdetek

Kezdetek

A MTB Sopron Sportclub Magyarország egyik legrégebbi és egyben legeredményesebb hegyikerékpáros egyesülete, mely vidéki kis klubból megfeszített munkával stabilan eredményes profi egyesületté nőtte ki magát. Több mint 40 fős tagságunk számos magyar bajnokkal és kupagyőztessel büszkélkedhet, versenyzőink a hazai elitbe tartoznak. Az elmúlt 20 évben háromszor díjaztak minket „Az év hegyikerékpáros csapata” címmel, melyért hetvennél is több egyesület küzd. A mountainbike-sport fénykorát éli, hazánkban egy verseny átlagos indulói létszáma 800-1200 fő, míg nézői-szurkolói látogatottsága 3-4000.

Kezdetek

Csapatunk eddigi tevékenységét és eredményeit - az évenként átlagosan 15-20 versenyen, melyek az ország legkülönbözőbb pontjain kerülnek megrendezésre - jelenlegi támogatóink is pozitívan értékelik. 1996-tól a hegyikerékpározás olimpiai szám, ezért nem csak külföldön, hanem hazánkban is fokozódó érdeklődés mellett zajlanak a versenyek.

2012 tavaszán egyesületünk keretein belül megalakult a Junior Team. A klub két évtizedes fennállása során 40 egyéni Bajnokot és 45 Kupagyőztest adott a Magyar hegyikerékpár sportnak. A KTM SC történetének arany oldalai közt szerepel az abszolút összetettben megszerzett Magyar Csapat Bajnoki cím!

Segíts fenntartani ösvényeinket, találkozz más biciklisekkel, élvezd izgalmas eseményeinket, és érezd jól magad! Az MTB Sopron tagság mindenki számára elérhető, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Kezdetek

Napjainkban

A legfontosabb, hogy élvezzük a kerékpározást és az utat ami elvezet a célig, még ha néha kemény pillanatokkal is jár. Bajnokoktól tanulhatnak a jövő bajnokai, miközben a jövő a mindennapokban íródik.

A jövőt is építjük

A jövőt is építjük

2012. március 21., 17.00 Sopron Lövér Kemping!

Történelmileg nagyon fontos időponttá vált, ugyanis a KTM SC ekkor tartotta az első utánpótlás edzését. Számunkra ez a hely, nem a VOLT Fesztiválról lett emlékezetes, hanem arról, hogy itt tettük meg az első botladozó lépéseinket, az utánpótlás nevélés rögös útján. Ezen az edzésen, még csak 5 fő volt a létszám, de két hónapon belül, közel 20 főre duzzadt az edzésen résztvevők száma. A gyerekeknél elég rövid idő alatt jelentős fejlődés mutatkozott. Felmerült a kérdés, hogyan tovább? A kérdésre a felelet is hamar megérkezett. Próbáljuk ki magunkat, egy versenyen! Az első megmérettetés egy saját szervezésű verseny volt, és innentől nem volt megállás.

Rövid időn belül a Magyar MTB utánpótlás-nevelés meghatározó szereplői lettünk. Meghívást kaptunk az MKUSZ-be (Magyar Kerékpáros Utánpótlás Szövetségbe). Rendszeres, meghatározó létszámú résztvevői lettünk a kupafutamoknak. A Magyar Országos Bajnokságokon több alkalommal sikerült a dobogó legfelső fokára állni. Számos második-harmadik hellyel is büszkélkedhetünk. A válogatottba is delegálni tudtuk magunkat. Master csapat mellett, szép lassan utánpótlás csapattá váltunk.

Napjainkban már több mint 40 gyermekkel foglalkozunk, 4-5 csoportban. A versenyzőink heti 5-6 alkalommal edzenek. Sportágunk az elmúlt években jelentős fejlődésen ment keresztül, ezért fontosnak tartjuk a minél sokoldalúbb képzést. Több szakágban csiszoljuk a technikai tudást, külön technikai edzőkkel. Konditeremben heti rendszerességel vannak erősítő edzéseink, kiemelt hangsúlyt fektetve a core izomcsoport (izomrendszer magja) erősítésére.

Sikerült több korábbi felnőtt bajnokunkat megnyerni, ők már hetente adják át tudásukat az ifjaknak. A jövőre való tekintettel célunk a tömegbázis növelése mellett a minél több válogatott szintű versenyző kinevelése.

A jövőt is építjük
A jövőt is építjük
27 éve
a pályán
43 egyéni bajnok
cím
5 MTB Magyar
Csapatbajnok cím
1 000 000+ megtett
kilométer