Menü
Bezár

Hírek

2024. július 23, 08:29

Idén a Zalaegerszegi Alsóerdei Sport- és Élménypark adott otthont az XCO OB-nak. Kiváló helyszín és szervezés mellett péntek éjjel megérkezett az itt már hagyományosnak mondható eső is. Az első adag után még azt mondtuk, hogy ennyi pont jót tett a pályának, de szombat délután az égi csapok ismét megnyíltak, és a hivatalos pályabejárásra már igazi korcsolyapálya várta a versenyzőket. Az esőnek azért volt jó oldala is: az időközben felépített sátortáborunkban tovább erősödhetett a csapatszellem. Másnap ismét megmutattuk, hogy egy igazán jól működő csapat vagyunk. Először a kicsiknek a nagyobbak, majd a nagyoknak a kicsik szurkoltak kőkeményen. A drukkerek hangjára mindenki igazi táltos lóvá változott. A szurkolás és az OB különleges légköre megtette a hatását: mindenki odatette a szívét a pályára. Csapatunk számára ez egy igazi ezüst vasárnap volt, öt második helyezéssel. A koronát még két bronzérem díszítette, az ékkövet pedig Süle Robi helyezte rá az idei harmadik bajnoki címével. Robi ismét példát mutatott a fiataloknak: Tadej Pogačar befutós mozdulatával, magabiztos előnnyel szakította át a képzeletbeli célszalagot.
Mindenkinek jár a gratuláció, azoknak is, akik önhibájukon kívül nem tudták abszolválni a futamukat, mert mindenki nagyon keményen dolgozott, hogy méltóképpen képviselje színeinket.
Eredmények:
U-9WU
Kiss Alexa 5.
Orbán Dóra 6.
U-9
Honti Sámuel Bernát 3.🥉
Jagodits Kornél 8.
U-11
Honti Ágoston Viktor 2.🥈
Oross Benett 4,
Orbán Márk 5.
U-13 WU
Nagy Tünde Lilla 2.🥈
U-13
Bökönyi Huba Árpád 2.🥈
Töltl Kevin Ferenc 3.🥉
Kis Balázs 13.
U-15WU
Orbán Rebeka 2.🥈
U-15
Molnár Ágoston 2.🥈
Csuka Zsombor 10.
Lovász Máté 17.
U-17 WU
Töltl Jázmin DNF
U-17
Fenyvesi Csaba 14.
📷Vanik Zoltán, FOTO SPORT Zalaegerszeg, Illés Árpád
🙏#Sopron Városi Szabadidősport Szövetség,#Sportfelügyelet Sopron, #BringaSport, #SMAFC1860 Soproni Egyetem,#mtbsopron, #Bringázás, #smafckerékpár,#ZKSE

Több mutatása
Megnézem a Facebookon
2024. július 9, 20:26

A hétvégén került megrendezésre a Kids Tour of Slovenia országúti verseny, melyen 3 magyar versenyző vett részt hazai színekben U15-ös kategóriában a Magyar Kerékpáros Szövetség és Dér Zsolt szövetségi kapitány jóvoltából.
Ez a színvonalas verseny az U17-es kategória egyik kiemelt versenye, ahol 15 nemzet versenyzői mérték össze tudásukat, így versenyzőink elsősorban tapasztalatszerzés céljából vettek részt a 3 napos versenyen, melyen az ő kategóriájukban is 9 nemzet több mint 60 versenyzője nevezett.
A 3 nap alatt 4 futamot kellett teljesíteni, ahol egyenkénti időfutam, hegyi mezőnyverseny, kritérium verseny és egy gyakorlatilag sík mezőnyverseny várt a fiatalokra.
Versenyzőink számára a távok kissé rövidek voltak, viszont a rövidségük miatt mindegyik futam nagyon intenzív volt, így mindenkinek alaposan oda kellett tenni magát, ha versenyben szerettet volna maradni.
Összességében nagyon sikeresek voltak a srácok, hiszen mindhárman a TOP10-ben végeztek az összetettben.
Molnár Ágostonnak pedig sikerült a kritérium versenyen a 3. helyet is behúzni.
Futam eredmények:
Időfutam:
Molnár Ágoston 7.
Lovász Máté 8.
Illés Bence 10.
Hegyi mezőnyverseny:
Molnár Ágoston 4.
Lovász Máté 7.
Illés Bence 8.
Kritérium:
Molnár Ágoston 3.🥉
Illés Bence 14.
Lovász Máté 24.
Mezőnyverseny:
Molnár Ágoston 13.
Illés Bence 15.
Lovász Máté 23.
Összetett eredménynek:
Molnár Ágoston 4.
Lovász Máté 7.
Illés Bence 9.
Fotók: Illés Árpád, Molnár Balázs
#SMAFC #BFSI #bringasport #RadweltMKHU #RadweltMK #RadweltMichiKnopf

Több mutatása
Megnézem a Facebookon
2024. július 9, 05:34

Amíg országútisaink Szlovéniában versenyeztek, addig egy viszonylag kisebb, de annál lelkesebb különítmény a Hangonyban megrendezésre került XCO Kupasorozat 3. futamán vettek részt.
Az időjósok előrejelzése bejött, de a forró levegő🥵 mellett sajnos az árnyékból is jutott a csapatnak. ugyanis technikai okok miatt két versenyzőnk is feladni kényszerült a versenyt.
Az U9-es futam történelmi alacsony létszámmal rajtolt (két lány, egy fiú), így Samu szó szerint nem talált legyőzőre😲. Az amúgy kiváló pályára mindenki kitette a szívét, nagy küzdelmeknek lehettünk tanúi.
U9 lány 2.🥈Kiss Alexa
U9 fiú 1. 🥇Honti Sámuel Bernát
U11 fiú 3. 🥉Honti Ágoston Viktor
DNF Orbán Márk
U13 lány 1. 🥇Nagy Tünde Lilla
U13 fiú 3. 🥉Töltl Kevin
DNF Bökönyi Huba Árpád
U15 fiú 6. Csuka Zsombor
U17 lány 5. Töltl Jázmin
📸 Demkó Balázs
🙏SoSopron Városi Szabadidősport SzövetségSpSportfelügyelet SopronBrBringaSportSMSMAFC 1860 Soproni Egyetemk@követőbringasport #bringazas #mtbsopron #sopron #sopronikerekpar #smafckerékpár #xco #hangony

Több mutatása
Megnézem a Facebookon
2024. július 1, 16:05

Ezen a hévégén ismét Tamásiban került megrendezésre az Utánpótlás Országos Bajnokság országúti mezőnyversenye.
Az MTB Sopron -SMAFC csapatát 6 versenyző képviselte.
Az U13-as mezőnynek 16,7 km-es távot kellett megtenni, ahol Töltl Kevinnek sikerült megszerezni a 3. helyet.
Az U15-ös fiúk és WU17-es lányok egy mezőnyben indultak, akikre 56 km várt a 37 fokos hőségben, ami igazán nehézzé tette a versenyt.
A verseny első fele nagyon nyugodtan telt, míg az utolsó 26 km-en csapatunk versenyzői elkezdtek támadni, így rövid időn belül kialakult egy 11 fős szökevény csoport, melyben 3 versenyzőnk is bent volt. Közel 1 perc előnyre tettek szert, de nem tudott egyetértés kialakulni a szökevények között, így a céltól kb. 15 km-re befogták őket az üldözők, így ismét 20 fős boly volt az élen. Kb. 12 km-rel a cél előtt csapatunk támadásainak köszönhetően sikerült egy 5 fős elmenést kialakítani, melyben ismét 3 versenyzőnk volt (Illés Bence, Lovász Máté, Molnár Ágoston). Az utolsó 5km-en már több mint 2 perccel vezettek az üldözők előtt, így az utolsó 1 km-en már mindenki az emelkedős befutó sprintjére készült, ahol óriási csatával, végül azonos idővel futott be az 5 versenyző.
Az üldöző csoportban volt az első éves Csuka Zsombor, akinek a végső sprintjével sikerült elhozni az előkelő 7. helyet, így a 4 fős U15-ös fiú csapatunk mindegyik tagja a TOP10-ben végzett.
A WU17-es lányoknál nagyon szép, kitartó versenyzéssel Töltl Jázmin is felküzdötte magát a 7. helyre.
Eredmények:
U13
Töltl Kevin 3.🥉
U15
Molnár Ágoston 2.🥈
Illés Bence 4.
Lovász Máté 5.
Csuka Zsombor 7.
WU17
Töltl Jázmin 7.
Fotók: Vígh Attila, Illés Árpád
#SMAFC #BFSI #bringasport #RadweltMKHU #RadweltMK #RadweltMichiKnopf #VígAttila

Több mutatása
Megnézem a Facebookon
2024. június 28, 07:43

Idén ismét ellátogattunk a Kőszegi-hegységbe, ahol
a Burgenland Trails 40 km-es pályarendszerén tekertünk. Ez alkalommal a hegység déli oldát vettük célba. Napunkat kapaszkodással kezdtük, 500 m szintkülönbség leküzdésével, a Dunántúl legmagasabb pontjára Írottkőre. A szépséges panoráma megcsodálása után Rohonc felé lejtőztünk a Rechnitz Trailen. Tíz perc bringázás után az energia pótlására Bozsokon (magyar oldalon) került sor. Ebéd után ismét csúcstámadás, majd a várt lejtőzés. Az első DH tapasztalatok alapján itt már bátrabban, más nyomvonalakat is kipróbálva csapattuk lefelé. Az általunk kiválasztott Rechnitz Trails 12 szakaszra van felosztva, és a szakaszokon belül több helyen, piros és fekete jelzéssel ellátott nyomvonalak közt variálhattunk Minden szakasz után összevártuk egymást, ahol a gyerekek örömmel osztották meg friss tapasztalataikat. Ennek a trailnek kiinduló-érkező pontja, a csodálatos Rohonci tónál van, itt pumpa pálya, és ügyességi pálya is található, melyett szintén örömmel vettünk birtokba. A Faludy völgyben fekvő tóban hűtöttük le magunkat a nap végén. Szeretettel ajánljuk minden montis figyelmébe a pályarendszert, és a gyönyörű környéket.
https://www.facebook.com/BurgenlandTrails
https://trails.burgenland.info
Köszönjük a Südburgenland Tourismus nak az ingyenes pályahasználati lehetőséget, és nem utolsó sorban, a környék szerelmesének Vissi Andrásnak, aki ezt mind kordinálta nekünk.

Több mutatása
Megnézem a Facebookon